Kalender

25mar

Palmesøndag
Hanne Thordsen
11:30-12:30

25mar

Orglets fødselsdagskoncert
Gudbjerg Kirke
19:00-20:00

27mar

Babysalmesang
Gudbjerg Kirke
10:00-11:00

28mar

Morgensang
Gudbjerg Kirke
09:00-10:00

29mar

Skærtorsdag
Christian Rubech Hartmeyer-Dinesen
19:30-20:30

30mar

Langfredag
Christian Rubech Hartmeyer-Dinesen
11:30-12:30

1apr

Påskedag
Christian Rubech Hartmeyer-Dinesen
11:30-12:30

3apr

Babysalmesang
Gudbjerg Kirke
10:00-11:00
Gå til kalenderen

Påskens gudstjenester

Påsken er kirkens største højtid

Påskens gudstjenester

 

Påskens gudstjenester

 

 

Påsken er kirkens største højtid, selvom det jo nok er i juledagene, at kirkerne er mest velbesøgt. Men kirkeligt set – så er påsken den største fest. Påsken er paradoksal. Den er mættet af fortællinger, og hver eneste dag i påsken har sin egen fortælling at berette. Dette vil vi i år sætte fokus på i pastoratet med påskens gudstjenester.

 

 

Skærtorsdag

 

Skærtorsdag er fællesskabets dag. Det er dagen, hvor Jesus indstifter nadveren og vasker disciplenes fødder. Det er handlinger, som peger udad – noget, som vi gør for andre.

 

Kirke er ikke noget, man kan skabe alene. Kirken er båret af andre, og derfor siger man også, at kirken er et stort fællesskab. Et fællesskab af døbte, hvor vi kan være igennem et helt liv kan finde støtte, trøst og forsoning. Og netop fællesskabets karakter vil vi i år vise ved, at en fra sognet prædiker Skærtorsdag. Prædikanten Skærtorsdag er Niclas Winterskov, der i det forgange år har været ansat som præstens konfirmandmedhjælper. Niclas skriver om sig selv:

 

 

”Til dem som ikke måtte vide hvem jeg er, hedder jeg Niclas Winterskov og er 20 år gammel. Det sidste års tid har jeg fulgt sognepræsten Christian, som tilmed har fungeret som min mentor.  

 

Han har været medvirkende til, at min interesse for teologi er vokset yderligere og tilmed også pastoralseminariet, som er den præsteforberedende uddannelse. Derudover har jeg haft den store glæde, at menighedsrådene i Gudbjerg og Gudme har ansat mig som konfirmandmedhjælper. Dette har i den grad været med til at give mig yderligere forståelse for, hvad det vil sige at være præst. Herfor skal lyde en kæmpe tak!

 

Jeg har fået æren af at prædike i Gudme og Gudbjerg kirker Skærtorsdag. Jeg er yderst taknemmelig for, at jeg bliver givet muligheden for at gøre det. Det vil fungere som en tak og farvel, da jeg ikke meget længe efter vil flytte til København og begynde på teologistudierne. Derfor håber jeg at se så mange af jer og ønske jer god påske!”

 

 

Langfredag

 

Langfredag er kirkens sørgedag. Denne dag markerer vi, at Jesus blev korsfæstet, døde og blev begravet. Derfor er det en stille og afdæmpet dag i kirken, hvor alterlysene ikke bliver tændt, og der ikke står friske blomster på alteret.

 

At komme i kirke Langfredag er en oplevelse, fordi langfredagsgudstjenesten er smuk, musikalsk og med plads til eftertænksomhed. Her i pastoratet vil der ikke blive prædiket langfredag, da gudstjenesten vil blive holdt liturgisk, dvs. i en vekslen mellem tekstlæsning og sang. I år skal vi vandre med Jesus ad ”Via Dolorosa”, der betyder ”Smertens vej”. Vi følger med andre ord Jesus med korset, som han vandrer igennem Jerusalem mod sin død. Gudstjenesten bliver stærk og smuk. I begge kirker vil der medvirke fløjtenister, ligesom kirkesangerne og organisterne har arbejdet hårdt på at gøre gudstjenesten smuk og stemningsfuld.

 

Påskedag

 

Hvor Langfredag er en sørgedag, er påskedag en festdag. Denne dag fejrer vi, at Jesus blev herre over døden, da han stod op af graven efter at have være blevet dræbt Langfredag. I påskeevangeliet hører vi, hvordan kvinderne kom til graven tidligt om morgenen, hvor de mødte en engel, der viste stedet, hvor Jesus havde ligget. Jesus var der ikke mere. Han var gået i forvejen og havde vundet over døden.

 

Påskedag bliver vores liv fornyet, som det stærkt symboliseres hos Grundtvig, der i sin velkendte salme skriver: ”Påskeblomst! en dråbe stærk drak jeg af dit gule bæger, og som ved et underværk den mig hæver, vederkvæger: Hanegal og morgensang, synes mig, af den udsprang; vågnende jeg ser de døde i en påske-morgenrøde”

 

 

Påsken er mættet af fortællinger. Af følelser. Og musik. Det vil glæde os at se jer til påskens gudstjenester!

 

 

Log på
x
x
x