29aug

Høstgudstjeneste

Nyt kirkekontor i Gudme Præstegård

Kirkekontoret er åbent hver tirsdag fra 8-12

Det overrasker mange, at det at være sognepræst indebærer en del administrativt arbejde. Foruden at prædike det kristne budskab om søndagen, yde sjælesorg, undervise de unge, arrangere koncerter, døbe, vie og begrave mine sognebørn – og alt det andet, der kommer hen ad vejen - rummer embedet også en forpligtelse til at føre kirkebogen og være personregisterfører, som det så fint hedder. I Gudbjerg-Gudme-Brudager Pastorat er jeg, hvad der formelt kaldes navnemyndighed, vielsesmyndighed og begravelsesmyndighed, og det er derfor mig, der foretager navneændringer, registrerer fødsler, giver skifteretten besked om dødsfald osv.

Det administrative arbejde har jeg heldigvis hjælp til, da der i pastoratet er ansat en kordegn ved navn Ellen Sørensen, som jeg deler med præsterne i Hesselager, Oure-Vejstrup-Lundeborg og Skårup sogne. Ellen Sørensen har fået fast kontortid i det nyindrettede kontor i Gudme Præstegård, hvor hun træffes hver tirsdag fra kl. 8.00-12.00. Jeg vil ligeledes være tilstede på kontoret i Gudme langt de fleste tirsdage.

Så har du et spørgsmål, vil hilse på eller har brug for en attest, er du meget velkommen i Gudme Præstegård, hvor vi er hver tirsdag formiddag. Jeg træffes naturligvis også altid i Gudme efter aftale, ligesom jeg gerne kommer forbi til en kop kaffe, hvis du har lyst til en samtale med en præst.