23sep

dream city

Minikonfirmand Lørdag d. 22. september & lørdag d. 29. september 2018

Hvornår?

Minikonfirmandundervisningen finder sted på to lørdage i september - lørdag d. 22. september og lørdag d. 29. sep-tember 2018. Begge dage fra 9- ca.15.

Hvem kan komme med?

Minikonfirmandundervisningen er for alle, der bor i pastora-tet, og som går i 3. eller 4. klasse. Man behøver ikke at væ-re døbt for at kunne deltage.

Hvad skal vi lave?

Målet med minikonfirmandundervisningen er, at børnene skal få et kendskab til deres lokale kirke og opleve, at kirken er et sted for de store tanker, kreativitet, sjov og leg.

I år er temaet for minikonfirmandundervisningen "Dream Ci-ty". I Bibelens skabelsesberetning hører vi, at Gud skabte os mennesker i "sit billede". Det vil sige, at alle mennesker lig-ner Gud på en eller anden måde.

I år sætter vi fokus på, at hvert enkelt menneske er i stand til at skabe - og derfor skal vi skabe vores "drømmeby", som vi vil kalde pastoratets "Dream City". Børnene skal arbejde med spørgsmålene: Hvad har vi brug for i vores drømmeby? Og hvad ville være fedt at have i vores by for, at det var det mest perfekte sted at bo? Som afslutning skal vi på tur til Den Fynske Landsby og opleve, hvordan man boede i "gamle dage"

Programmet for dagene er sammensat af pædagog Maj-Britt Nikolajsen og sognepræst Christian Rubech Hartmeyer-Dinesen, og vi glæder os til at arbejde kreativt med børne-ne. Programmet for dagene er som følger:

Lørdag d. 22. september 2018

9.00 Vi mødes i Gudme Sognehus, Kirkegade 19, 5884 Gudme og spiser morgenmad og lærer hinandens navne at kende. Vi sørger for morgenmad.

I løbet af formiddagen arbejder vi med vores by, bygger den ud af genbrugsmaterialer og skaber i fællesskab vores "Dream City". I løbet af formiddagen skal vi også lære nogle sange, som vi skal opføre til eftermiddagens fernisering.

12.00 Vi spiser frokost sammen. Vi sørger for frokost, der kommer til at bestå af pastasalat, og drikkelse.

Efter frokost bygger videre på vores "Dream City", leger nogle lege og gør klar til eftermiddagens fernisering.

14.30 Forældre, søskende og bedsteforældre er inviteret til fernisering på vores "Dream City", hvor vi gerne vil vise frem, hvad vi har skabt. Vi byder på kaffe, kage og børne-bobler, ligesom minikonfirmanderne vil opføre de sange, som de har lært.

15.15: Tak for i dag og vi ses i næste uge!

Lørdag d. 29. september 2018:

9.00 Vi mødes i Gudme Sognehus, Kirkegade 19, 5884 Gudme og samler op på sidste uge. Dernæst gør vi os klar til, at bussen henter os, og vi skal afsted til Den Fynske Landsby.

10.00 Ankomst i Den Fynske Landsby.

12.30 Vi spiser vores medbragte frokost

13.30 Afgang fra Den Fynske Landsby, hvorefter vi sætter kursen mod Gudme.

14.30: Afhentning i Gudme Sognehus, medaljeoverrækning og tak for denne gang!